Abstract handling voor wetenschappelijke congressen

By ease organiseert uw wetenschappelijk congres

Profiteer van meer dan 30 jaar ervaring met het organiseren van (wetenschappelijke) congressen en verras uw vakgenoten met een bijzondere ervaring waar ze nog jaren over napraten.

Wat is abstract handling?

Bij het organiseren van een wetenschappelijk congres speelt de abstract handling een belangrijke rol. Dit is het proces van het verzamelen en selecteren van wetenschappelijke bijdragen aan een congres. De organisatoren van het wetenschappelijk congres beoordelen de ingediende abstracts om uiteindelijk een gevarieerde en boeiende selectie te maken. Abstract handling omvat de volledige (digitale) route van de abstracts: van submission tot review.

Hoe werkt abstract handling bij een wetenschappelijk congres?

Een degelijke abstract handling wordt uitgevoerd via de congreswebsite van het wetenschappelijk congres. Allereerst roepen de organisatoren de geïnteresseerden op om hun abstracts in te dienen via een specifieke webpagina. Hierna beoordelen de organisatoren de abstracts. Die worden geaccepteerd, afgewezen of teruggestuurd voor een herziening. Daar worden de indieners uiteraard van op de hoogte gesteld. Geselecteerde deelnemers ontvangen tot slot eventuele instructies voor de presentatie van hun bijdrage.

Waarom is abstract handling belangrijk?

Abstract handling moet ervoor zorgen dat de communicatie tussen de deelnemers en organisatoren soepel verloopt: de abstracts worden veilig ingediend en gemakkelijk beoordeeld. Een gebruiksvriendelijke webpagina maakt het bovendien aantrekkelijker voor potentiële deelnemers om hun bijdrage in te sturen. En dat helpt de organisatoren van het congres uiteindelijk bij het opstellen van een interessant congresprogramma en een divers aanbod van (poster)presentaties, workshops, lezingen en meer.

Wanneer is de abstract handling goed geregeld?

Hoe eenvoudiger, overzichtelijker en toegankelijker de abstract handling, hoe beter. Door de verschillende stappen van abstract handling soepel te laten verlopen, vergroot u het succes van uw congres. Denk hierbij aan het volgende:

 1. Uitnodigen van geïnteresseerde deelnemers
 2. Ontvangen van de abstracts inclusief ontvangstbevestiging
 3. Beoordelen en selecteren van de abstracts
 4. Terugkoppeling naar de deelnemers
 5. Bijhouden van goed- en afgekeurde abstracts
 6. Uitnodigen van geselecteerde deelnemers

Laat de abstract handling aan ons over

Wilt u een wetenschappelijk congres organiseren? Wij kunnen de abstract handling voor u verzorgen, uiteraard met uitzondering van het beoordelen en selecteren van de abstracts. Verder nemen we alle praktische, administratieve en logistieke zaken voor onze rekening. Daarmee ontzorgen we u volledig, zodat u volledig kunt focussen op de inhoud.

  Zonder jullie medewerking, ondersteuning, organisatietalent hadden we dit online congres niet in zo een korte tijd voor elkaar gekregen. Chapeau collega’s van by ease!

  Voorzitter Velon

  Velon Online Verjaardagscongres 2021

   Een pluim voor jullie uitstekende ondersteuning.

   Spreker

   Velon Online Verjaardagscongres 2021

    Speeddaten is een mooie start van de dag! Ik mis deze informele ontmoetingen, tof dat we zo de dag van het Velon congres starten.

    Deelnemer

    Velon Online Verjaardagscongres 2021

     by ease is de vaste partner voor het jaarlijkse VELON Congres voor Lerarenopleiders. Organisatie en logistiek is in veilige en ervaren handen bij by ease.

     Secretaris programmacommissie

     Velon Congres Amsterdam

      Om eerlijk te zijn, ik vond het congres geweldig georganiseerd en ook geweldig uitzien. Hulde aan het team van by ease. Andere congressen kunnen hier een punt zuigen!

      Keynote

      ORD Heerlen | Onwijs Onderwijs

      Laat By ease de abstract handling regelen zodat u volledig op de inhoud kunt focussen.